Întrebări frecvente

Sfaturi utile

Cum vând în siguranță?

Este foarte important să te simți în siguranță atunci când vinzi ceva. Ține cont de câteva recomandări atunci când ai ceva de vânzare:

Întâlnește-te cu posibilii cumpărători în locuri publice, dacă sunt în aceeași localitate cu tine. Dacă nu, atunci poate ai un prieten în localitatea în care vinzi și îl poţi ruga să te ajute cu tranzacția (îî poți trimite produsul tău prin Poșta sau Curier, astfel încât să se întâlnezască el cu posibilul cumpărător)

Cel mai indicat ar fi să primești bani cash pentru produsul sau serviciul tău

Nu oferi detalii despre conturile tale bancare sau date de pe card

Nu trimite copii ale documentelor tale întrucât un posibil cumpărător onest nu are motive să îţi ceară acest lucru

Cel mai bine este să comunici cu cumpărătorii prin intermediul mesageriei de pe site sau telefonic şi să păstrezi numărul cumpărătorului până închei tranzacția

Fii atent la mesajele primite în altă limbă sau care au fost traduse cu Google Translate (îți vei da seama dacă un mesaj a fost tradus dintr-o altă limbă folosind un serviciu de tranducere automată on-line

Nu îți recomandăm să expediezi produsele tale în afara țării, dar dacă te decizi să o faci, asigură-te că potențialul cumpărător este onest și ia-ți măsuri de siguranță

Inapoi sus

Cum cumpăr în siguranță?

Atunci când cumperi ceva e normal să fii suspicios când găsești un produs sau un serviciu foarte ieftin. De aceea, îți recomandăm să îți iei câteva măsuri de siguranță:

Studiază piața, și dacă găsești un produs asemănător la un preț mult mai mare decât produsul pe care vrei să il cumperi, cere vânzătorului mai multe detalii legate de produs, întreabă deste eventualele defecte, solicită mai multe poze

Nu trimite bani în avans prin transfer bancar sau prin Western Union, Money Gram sau alte sisteme de plată

Întâlnește-te cu vânzătorul în locuri publice

Contactează vânzătorul prin intermediul mesageriei de pe site și nu răspunde mesajelor în care ești rugat să oferi informații personale sau financiare.

Nu răspunde mesajelor SMS care par a fi trimise de noi, cu propunerea de a-ți extinde anunțurile publicate sau de a plăti pentru anunțurile publicate. Noi nu trimitem astfel de mesaje!

În general, dacă ai îndoieli în privința unui produs sau serviciu, ghidează-te după principiul: Dacă e prea frumos să fie adevarat, atunci probabil că este...neadevărat.

Inapoi sus

Atenție la tentativele de fraudă cu mașini!

Atunci când vrei să-ți cumperi prima mașină sau pur și simplu vrei să o schimbi pe cea veche cu una mai nouă sau mai bună, este normal să îți ”facă cu ochiul” o mașină la un preț foarte bun. Dar dacă acel preț este prea bun, fii cu băgare de seamă și alocă-ți timp suficient pentru a studia piața, întrucât au apărut persoane rău voitoare al căror unic scop este înșelarea încrederii și fraudarea cumpărătorilor de bună credință.

În continuare, vom prezenta câteva semne după care îți poți da seama dacă anunțul pe care l-ai găsit este unul fictiv, sau o posibilă fraudă, așadar citește până la capăt!

Prețul foarte mic pentru anul de fabricație, kilometraj sau dotări;

Pozele sunt foarte bine realizate, de cele mai multe ori fiind luate de pe internet;

Descrierea prezintă o mașină în stare excelentă, cu multe dotări și echipamente;

Lipsa numărului de telefon (sau dacă există, e un număr incorect, nealocat, închis);

Singura modalitate de comunicare acceptată de vânzător este e-mail-ul, și NU telefonul sau sistemul de mesagerie al site-ului lapret.ro, din care vor încerca să te scoată pentru a-ți expune povestea lor ”de bună credință”;

Vânzătorul solicită ”o garanție” ca să fie sigur că nu te răzgândești, așadar propune să folosești Money Gram sau Western Union fie pentru a trimite un mic avans, fie pentru a depune contravaloarea mașinii într-un cont, pe numele tău, fie va găsi o altă metodă de a te convinge să-i acorzi credibilitate și să plătești în avans.

Așadar, te rugăm să fii foarte atent(ă) la ofertele prea bune să fie adevărate, pentru că, de cele mai multe ori, chiar nu sunt adevărate.

Te sfătuim să nu trimiți niciodată bani în avans unei persoane pe care nu o cunoști!

Inapoi sus

Cum să faci poze perfecte cu Smartphone-ul tău

Foarte mulți utilizatori folosesc telefonul pentru a imortaliza momentele sau obiectele favorite. Uite câteva sfaturi cu care venim în ajutorul tău pentru poze perfecte cu smartphone-ul tău:

Asigută-te că lentila de protecție ca camerei foto este curată

Folosește-te de lumina naturală. Fii atent(ă) ca soarele să fie în spatele tău luminând obiectul, nicidecum invers. Dacă vei face o poză cu soarele in fața obiectului pe care vrei să il fotografiezi, acesta va apărea întunecat iar tu nu vei fi mulțumit(ă) de rezultat.

Nu folosi flash-ul dacă obiectul e prea aproape (poza va arăta cam ”arsă”) sau prea departe (flash-ul acționează la o distanță de până la 3 metri)

Nu folosi zoom digital dacă vrei să fotografiezi detaliile unui obiect, deoarece în cele mai multe cazuri, pozele realizate cu zoom imaginea poate fi distorsionată. Încearcă funcția Macro (sau Prim plan) sau fotografiază obiectul la rezoluția maximă și apoi decupează-l folosind un program utilitar.

Editează o poză dacă nu îți place cum a ieșit, dacă ți se pare prea întunecată sau dacă ți se pare că ar trebui să decupezi ceva ce e în plus, pentru a scoate în evidență obiectul pe care vrei să îl vinzi.

Inapoi sus

Întrebări frecvente

Pot adăuga un anunț fără a avea cont ?

Pentru a adăuga un anunț este necesar să deții un cont pe site-ul Lapret.ro și să fii autentificat(ă) în cont, așadar nu este posibil să adaugi anunțuri fără a avea cont pe lapret.ro.

Creează-ți un cont lapret.ro și bucură-te de toate avantajele acestuia:

* Publici anunțuri mult mai repede;

* Editezi și dezactivezi anunțurile tale;

* Citești mesajele primite pentru anunțurile tale și trimiți mesaje către alți utilizatori;

* Postezi 5 anunțuri, iți promovam 1!;

* Îți personalizezi contul: adaugi o imagine de profil, completezi localitatea și numărul de telefon la care poți fi contactat de alți utilizatori de pe site.

Inapoi sus

Câte anunțuri pot adăuga?

Ne-am gândit că e important pentru tine să ai un loc unde să-ți poți expune tot ceea ce ai de vânzare.

Tocmai de aceea, te invităm să adaugi câte un anunț pentru fiecare produs sau serviciu pe care vrei să îl vinzi.

Trebuie totuși să menționăm că există 3 excepții, și anume:

-poți publica un număr maxim de 20 000 anunțuri în categoriile Auto-Moto-Nautic și Utilaje agricole-Industrie. Numărul 20 000 se referă la numărul total de anunțuri adăugate în cele 2 categorii (atât Auto-Moto-Nautic, cât și Utilaje agricole-Industrie).

-poți publica un număr maxim de 2 000 anunțuri în categoria Imobiliare.

-poți publica un număr maxim de 1000 anunțuri în categoria Locuri de muncă.

Inapoi sus

Reînnoirea Gratuită

După cum știi deja, fiecare anunț are o perioadă de valabilitate de 30 de zile, ceea ce înseamnă că anunțul tău va fi vizibil pe lapret.ro timp de 30 de zile (dacă nu îl dezactivezi tu înainte de expirarea perioadei, bineînțeles :) )

Pentru a te ajuta să vinzi mai repede, la jumătatea perioadei îți oferim o Reînnoire GRATUITĂ a anunțului tău.

Prin Reinnoire, anunțul tău va reveni în fruntea listei cu anunțuri și va arăta ca proaspăt publicat.

Te vom anunța pe e-mail de îndată ce anunțul tău va putea fi reînnoit gratuit și vei vedea butonul de Reînnoire în contul tău, în dreptul fiecărui anunț.

Dacă nu folosești Reînnoirea Gratuită pentru un anunț, după expirarea celor 30 de zile de valabilitate, acesta se va dezactiva automat, dar va rămâne afișat în contul tău (în lista Anunțuri Dezactivate) timp de 60 de zile, pentru ca tu să îl poți reactiva, dacă mai e valabil.

Inapoi sus

Ce este Lapret.ro?

Lapret.ro este locul în care arăți tuturor că ai ceva de vânzare, vinzi rapid și îți cumperi altceva de banii câștigați!

Dacă ai lucruri pe care nu le-ai folosit deloc, nu le mai folosești de ceva vreme sau nu mai ai spațiu de depozitare, te invităm să le prezinți toate caracteristicile adăugând un anunț gratuit pe Lapret.ro!

Descoperă lucruri minunate în zona ta și împărtășește experiența cu prietenii tăi!

Inapoi sus